Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med stipendet om du bytter studie?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på hva som skjer med stipendet visst du bytter studie etter f.eks 1.året me lærerskolen til 1.året idrett? Siden studie egentlig går over tre år? Og hva skjer om du stryker på noen av eksamenene? Vil det fortsatt være mulig å bytte over til et annet studie og ta de forrige eksamene ved siden av det nye studie? Lurte også på om de poenggrensene som vises gjelder den siste som kom inn på studie FØR de fra ventelista eventuelt får studieplass. (At snittet kan være lavere på et studie enn hva det står)

Besvart 05.10.2018 15:43
 

Svar
Hei


Når det kommer til muligheten for å ta opp igjen fag du har strøket i og studierett er det best du snakker med lærestedet du studerer ved om mulighetene dine. De endelige poenggrensene viser den laveste poengsummen noen kom inn med etter suppleringsopptaket.

Stryker du i en eksamen, eller avbryter studiene før du består eksamen, så kan det gå ut over omgjøringen i fra lån til stipend, og du blir regnet som forsinket av Lånekassen. Dersom du bytter studie men består alle eksamenene du har fått støtte til i fra Lånekassen, så skjer ikke dette, siden du i praksis har bestått alt du har fått støtte til.

Begynner du på en ny utdanning, så kan du søke om lån og stipend til den som vanlig.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning