Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvordan fungerer vgs? Hei! Jeg er en 14åring som ikke har hatt noe særlig utdanningsfag pga at skolen vår tar det for det meste på 10ende og andre delen av 9ende men det jeg lurte på kan være ett vanskelig spørsmål å svare på men hvordan fungerer vgs? Jeg vet at det er linjer osb men hvordan er det med valg av fag? hvilke linjer gir deg kompetanse? hvilke linjer kan du gå rett ut i arbeidslivet med? og hvor mange linjer er det egt? Jeg har ett til spørsmål men hva må jeg ta for å få jobb og utdanning som dataingeniør? Hilsen Markus

SVAR

Besvart 11.10.2018 12:30:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle