Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg stryker i et emne på universitetet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Jeg går for tiden på et studie som jeg ikke helt trives i. Jeg har hatt mitt tredje forsøk på en eksamen nå, og jeg føler det ikke gikk så bra som jeg tenkte. Er det sånn at hvis jeg stryker på denne så mister jeg studieretten/studieplassen? Og hva betyr dette, vil jeg kunne få et fjerde forsøk hvis jeg søker uten en god grunn til det? Vil dette ha konsekvenser for meg senere i utdanningslivet og jobb hvis jeg har strøket i en eksamen i et emne? Hvis jeg søker på et annet studie til neste år/våren, vil jeg fortsatt ha rett til å gå på et annet studie, eller er løpet kjørt for alltid fordi jeg har mistet studieretten på et studie som ikke var riktig for meg? Kommer samordna opptak til å se på dette for å avgjøre om jeg kan komme inn på studier? Jeg har generell studiekompetanse, så jeg kommer inn på mange studier hvis jeg har det som trengs.Mye spørsmål her, men jeg håper dere har noen gode svar og råd til det jeg lurer på. Hilsen frustrert og sliten jente på 20.

SVAR

Besvart 18.10.2018 20:54:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Fikk ikke studieplassen jeg ønsket - hva gjør jeg?

Alt håp er heldigvis ikke ute. Det nasjonale suppleringsopptaket vil være klart 29. juli, og står du på venteliste i hovedopptaket kan det være du får tilbud om studieplass her.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle