Hopp til hovedinnholdet

Hvilken matematikk gjelder?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurte på kraven for å komme inn i sykepleierutdanningen fra og med 2019. På regjering.no sto det "Regjeringen vil innføre krav om snittkarakter på minsttre i fellesfaget matematikk fra videregående skole. Karakterkravet i matematikk vil ikke gjelde for søkere som har bestått programfag i matematikk. " Hva menes med at karakterkravet i matematikk ikke gjelder for søkere som har bestått programfag i matematikk. Jeg har bare matte i vg1 og vg2. I vg1 fikk jeg 2 og i vg2 kan vi anta at jeg får 2, så kommer jeg i sykepleierutdanningen med karakter 2? det er jo bestått det.

SVAR

Besvart 18.10.2018 18:03:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle