Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli kosmetisk sykepleier?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på bioteknologi og kjemi ingeniør. Jeg er usikker på om dette er den rette linjen for meg, samtidig som jeg ikke ønsker å droppe ut og begynne på noe nytt når jeg allerede er så godt i gang. Jeg har også hatt lyst til å bli en kosmetisk sykepleier, men aldri fått støtte av de rundt meg til å velge den linjen. Dersom jeg blir ferdig utdannet bioteknologi og kjemiingeniør, og likevel ønsker å gå den retningen. Er det noe ekstra fag jeg kan ta for å kunne gjøre de behandlingene en kosmetisk sykepleier kan gjøre? Da mener jeg botox, restylane osv. Holder det med autorisasjons-kurs innen kosmetisk sykepleier eller må man ha sykepleierutdanningen i bakgrunn? Setter stor pris på svar

Besvart 26.10.2018 14:56
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Her skjønner vi at du har en del å tenke på. Det er ikke alltid lett å velge vei, og det er som regel gode ting med begge alternativene. 

Vi er ikke eksperter på akkurat dette - men når det er sagt er vi temmelig sikre på at du må ha en bachelorgrad i sykepleie i bunn, og så videreutdanne deg til kosmetisk sykepleier. Så vidt vi har skjønt er det kun Senzie akademiet som utdanner kosmetisk dermatologisk sykepleiere (i samarbeid med Universitetet i Sør-Øst Norge). De krever at du har en bachelorgrad i sykepleie fra før. 

Siden vi ikke er eksperter på dette, foreslår vi at du kontakter f.eks hudpleieklinikker eller andre steder du tenker er relevante for deg og spør dem. For å sette Botox og Restylane må du nok ha sertifisert bakgrunn, men vi er ikke helt sikre på alle reglene, og du kan høre med dem om det også er andre ting innen beatuy/hud du kan gjøre uten riktig utdanning - og hvilken utdanning du eventuelt trenger! 

Vi tror det er riktig å tenke at du må ta bachelor i sykepleie for å kunne jobbe som kosmetisk sykepleier, men anbefaler likevel at du undersøker videre, både med læresteder som Senzie akademiet, og med hudpleieklinikker. 

Når du får mer konkret svar, så blir det jo en vurdering på hvor sterkt du vil dette, satt opp mot studiet du går på nå. Det er jo en mulighet til å ta to utdanninger (hvis du får nok studielån og har tålmodighet). 

Vi anbefaler uansett at du snakker med de vi nevnte, og gjerne med rådgiver på studiet ditt også. 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning