Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg bli bilmekaniker som jente?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei der. Jeg har en drøm om å bli bilmekaniker. Og jeg vet at det er et krevende yrke vis du er jente, som jeg er. Flere ganger da jeg har fortalt til folk hva jeg vil bli ser de bare rart på meg å sier " kødder du nå eller, en jente bilmekaniker. Skal ikke du lage mat på et kjøkken eller? Jada ses om 4 år" Jeg blur fustrert. Er det virkelig sån. At denne verden har utviklet seg til jente og guttejobber sammfund? Kommer jeg til og lykkes? Kommer noen til og annsette meg?

Besvart 24.10.2018 09:29
 

Svar
Hei

Så gøy at du vil bli bilmekaniker!

Har du lyst til å bli bilmekaniker og er interessert og motivert for å lære mer vil det være stor sannsynlighet for at du klarer dette, men man kan jo ikke vite dette før man har prøvd. Du kan lese mer om bilmekaniker yrke på utdanning.no. Der står det blant annet om personlige egenskaper man burde ha i yrket, i tllegg til intervjuer av ferdig utdannede bilmekanikere.

I Norge skal det være likestilling mellom kjønnene, dette står i loven. Dette betyr ikke at det alltid er slik, men om du opplever diskriminering i forhold til jobbmuligheter også videre går dette i strid med loven og kan anmeldes.

Jeg har lagt ved noen artikler om likestilling under, i tillegg til en artikkel om hvordan man velger utdanning, som jeg anbefaler deg å lese. I tillegg tenker jeg at det kan være lurt å snakke med lærer, rådgiver, foreldre eller andre voksne mennesker om dette valget. Kanskje du også kan finne støtte hos venner.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning