Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg bli lastebilsjåfør eller bussjåfør

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hva er best av å ta utdanning som lastebilsjåfør og bussjåfør. Har på følelsen at det er lettere å få jobb som bussjåfør og at det er litt bedre lønn. Har også hørt at voksne kan få støtte til busslappen, altså kan jeg ta busslappen senere og få støtte til det mens det ikke gjelder lastebil. Hva er best myp jobbmuligheter og lønn, og eventuelt havet best hvis man senere finner ut at man vil ta begge

Besvart 27.10.2018 14:35
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Fine planer du har.

Du skriver ikke noe om du har begynt på videregående, eller hvilket utdanningsprogram du går på. Men yrkessjåførutdanningen vil gi deg muligheter til å jobbe både som yrkessjåfør og som bussjåfør på sikt. Du kan også lese på sidene til Statens Vegvesen for en oversikt over hvordan du kan jobbe som sjåfør.

Du kan lese mer og sammenligne lønn mellom bussjåfør og lastebilsjåfør her .

Vi kjenner deg jo ikke og vet ikke hva du ville trivdes best med. Men du har et langt yrkesliv foran deg, og trenger ikke nødvendigvis bestemme deg for en ting nå, men kan være åpen for å bytte jobb senere eller underveis. 

Vi anbefaler uansett at du avtaler en time med rådgiver på skolen din, og ber om informasjon og en samtale rundt dette, det kan være en fin ting for å hjelpe å klarne tankene! 

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen :)Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning