Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge står straff på rullebladet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har lyst på utdanning innen Barnevern og evt Helse (sykepleier)! Men de e slik at eg har ett veldig langt rulleblad. Narkotikaovertredelse, Våpenobertredelse, trusler med og uten gjenstand og Vold. Også e de sånn at de blir vanskelig for meg å få jobb innen Helse og Barnevern osv. Hvor lenge vil det vises på rullebladet? Eg har og sona i fengsel. Jente 20

Besvart 29.10.2018 07:38
 

Svar
Hei

Politiregisterloven § 39 handler om politiattest for personer som skal ha omsorg for eller oppgaver knyttet til mindreårige (barneomsorgsattest), f.eks. jobber innenfor helse eller barnevern. En slik attest kan være både utvidet og uttømmende. Denne attesten viser om en person er siktet, tiltalt, har vedtatt forelegg eller er dømt for brudd på enkelte spesifiserte straffebestemmelser knyttet til seksuallovbrudd, narkotika, drap, vold og grovt ran. I en uttømmende politiattest vil i utgangspunktet alle opplysninger om dine lovbrudd fremgå, uansett hvor lenge det er siden disse er begått. 

Hvis du er usikker på hva som fremgår av din politiattest, vil jeg råde deg til å ta kontakt med politiet. Kontaktinformasjon finner du her

Selv om din arbeidsgiver mottar en politiattest med dine tidligere straffer, så er det ikke nødvendigvis slik at du ikke kan få jobben. Les mer om hvilke konsekvenser det har i artiklene nedenfor. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning