Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg stryker i Vg1?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Går det ann å ta igjen fag du ikke fikk karakter i fra første vgs, selvom du ikke fikk godkjent første året. Må man gå første året om igjen?

Besvart 31.10.2018 01:45
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Du kan lese denne artikkelen vi har skrevet om hva som skjer hvis du stryker i et fag.

I prinsippet må alle fag fra Vg1 være godkjent for at du skal få plass på Vg2. Men ofte lar skolene deg begynne på Vg2 likevel, hvis du vurderer at du har kapasitet nok til å klare året. 

Det vanlige da er at du må ta faget du mangler som privatist, altså melde deg opp til eksamen selv. Du kan lese om det i linken! Så hvis du har fått plass på Vg2, men strøk et fag i Vg1, har du muligheten til å ta dette faget som privatist nå. For å få godkjent vitnemål må alle fag og karakterer være bestått.

Nå skriver du jo ikke hvilket trinn du går på, eller om du har strøket allerede eller er redd for å stryke. Det er også variasjoner mellom ulike fylker og skoler. Så her er det uansett veldig lurt å snakke med skolen din! De kan fortelle deg akkurat hva du må gjøre hvis du stryker, og hvilke muligheter du har. 

Les artiklene vi legger ved under svaret, og kontakt rådgiver på skolen din! Da kan du få god informasjon om hva som vil skje i akkurat ditt tilfelle :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning