Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta R1 og Fysikk 1?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er mulig å ta matematikk R1 og Fysikk 1 tredjeåret på videregående etter å ha hatt S1 andreåret. Jeg har funnet ut at jeg har lyst å bli ingeniør, og dermed trenger jeg R1+R2 og Fysikk 1. Derfor tenkte jeg å ta R1 og Fysikk 1 til neste år for så å ta R2 som privatist senere. Spørsmålet mitt er om dette i det hele tatt er mulig?

Besvart 05.11.2018 01:56
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Her er du nesten nødt til å snakke med skolen din, enten administrasjonen eller rådgiver. Det er skolen din som skal godkjenne fagkombinasjonen din, og kan fortelle deg hva som er mulig! 

Bakgrunnen for å ta R1 er at du har tatt 1T. Det skriver du ikke om du har gjort. Vi er litt usikre på om du kan ta R1 etter S1, men tenker at du bør spørre skolen din om dette. 

Ellers er det jo verdt å nevne at for opptak til en del studier, så vil S1 + S2 tilsvare R1. Så hvis du likevel skal ta opp R2 som privatist, har du jo muligheten til å ta S2 neste år, (hvor da S1+S2 tilsvarer R1), og så ta R2 som privatist. 

Men sjekk opp dette nøye med skolen din. Det er de som skal sette sammen vitnemålet ditt og bestemmer hvilken fagkombinasjon som er gyldig. De vet også hvilke muligheter du har i fagplanen din. 

Vårt råd er å avtale time med rådgiver så snart som mulig, så får du svar på mulighetene dine :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning