Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutter jeg på skolen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har prøvd alt mulig men ser nå at jeg ikke klarer å fullføre vg2. Er det sånn at jeg må betale tilbake utstyrsstipendet for vg2 og vg1? Og må jeg betale tilbake for tilbudet for skolepc-en jeg kjøpte via skolen/fylket i fjor? Hvordan «slutter» jeg på skolen, er det bare til å slutte å komme? Har snakket med rådgiver før, men vi kom ikke akkurat overens, derfor vil jeg helst unngå det igjen. Samme gjelder lærerne mine og avdelingslederen vår.

Besvart 09.11.2018 09:47
 

Svar
Hei


Lånekassen pleier ikke å kreve at du betaler tilbake utstyrsstipendet ditt dersom du avbryter utdanningen din, men kan kreve at du betaler tilbake noe dersom du har fått andre typer stipend.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

 

Hei!

Da du slutter skolen, må du skrive under på et opplæringsavbruddsskjema. Det mest vanlige er å gjøre det hos rådgiver. Men det er ikke noe i veien for at kontaktlæreren din kan hjelpe deg med det.Noen skoler har også et møte med OT (oppfølgingstjenesten)før eleven slutter. Det er for å sikre at eleven kommer i en aktivitet etter skoleslutt.

Da det gjelder pc`en din, kan du velge å beholde den eller levere den tilbake. Hvis du velger å beholde den, må du betale for det. En del av utstyrsstipendet du får hvert år du går  på videregående skole, skal gå til betaling av pc. Hvis du velger å levere pc`en tilbake , vil du ikke få tilbud om pc igjen hvis du begynner på videregående igjen.

Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette:

jente med sekk (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Hvis du slutter på skolen, mister du rett til penger fra Lånekassen. Du har plikt til å si ifra til Lånekassen om du slutter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning