Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg fagbrevet mitt?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei gutt 20 år fra Bergen har tatt fagprøven for snart i mnd siden så lurer jeg på får vi papirene at jeg har fått det bestått eller får vi det senere. Skal man ikke få det i posten etter noen uker. og hvem kan jeg kontakte å høre om de papirene og er det noe på vårer der alle lærlinger som far fått fagprøven skal til kommunen eller ett annet sted og motta en diplom.?? Hørte min tante sa det han hunens sønn var på det

Besvart 10.11.2018 22:45
 

Svar
Hei

Gratulerer med bestått fagprøve! 

Det tar ofte litt tid før man får tilsendt fagbrev og andre type vitnemål, ettersom det er behandlingstid/flere som skal få tilsendt disse. Ofte må man beregne noen ukers ventetid. Noen fylker, som du skriver, arrangerer ofte en form for seremoni med utdeling av diplom - I så fall vil denne invitasjonen komme per post. Uansett om du deltar på en slik seremoni eller ikke, skal brevet komme i posten. 

Dersom du synes det har tatt lang tid/du synes det er rart at du ikke har hørt noe enda, anbefaler jeg deg å ta kontakt med fagopplæringskontoret i ditt fylke. De kan sikkert svare deg enda mer presist enn det jeg kan. Kontaktinfo for fagopplæringskontorene i de ulike fylkene finner du HER.

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning