Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg velge VGS ut i fra en gutt jeg liker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Har stilt spørsmål her før å, og syns dere svarer med fine råd så tenkte det kunne være fint å spørre om et nytt råd. :) Snart skal jeg velge hvilken videregående skole jeg har lyst til å gå på. Jeg er flink på skolen og har et bra snitt så jeg kan komme inn på de fleste skolene. Men det er en gutt jeg liker som er 4/3 år eldre enn meg. Han er 18 men fyller snart 19. Nå har det seg sånn at vi har hatt ganske fine samtaler osv. Men han har flytta så det er vanskelig å få kontakt med han igjen. (Jeg er en veldig sjenert person så jeg tørr ikke å følge han på sosiale medier) men uansett så har jeg vurdert å velge en skole som er i gata han bor bare for han. Det høres ganske teit ut, men jeg tenker veldig mye på han og har savnet å se han. Men denne skolen har et veldig dårlig «rykte» og det er en skole alle kommer inn på uansett snitt. :( Er det smart av meg å velge denne skolen bare for han. Det er samme linje som jeg vil ha bare en «dårligere skole» takk for svar på forhånd!

Besvart 07.11.2018 13:53
 

Svar
Hei

Takk for skryt, det er hyggelig! Det er forståelig at du lurer på dette, og naturlig at du tenker denne tanken. Men her vil jeg nok på det sterkeste råde deg til å velge VGS ut i fra egne ønsker og ut i fra skolens "kvalitet", og ikke tenke på denne gutten. Dersom du ønsker å ha kontakt med han vil det nok ikke endre noe om skolen ligger nært der han bor. Husk at du skal gå på skole i 3 år, og dersom han snart er 19 er det ikke umulig at han snart skal flytte hjemmefra og dermed ikke vil bo i denne gata likevel. Det kan hende han skal studere og flytte lenger unna, og da er du "stuck" på denne skolen uten å ha fått det du ønsket. Ta heller mot til deg og ta kontakt på nytt, og finn ut av om det kan bli noe mer. Men bruk mulighetene dine til noe fornuftig, og utnytt potensialet ditt så godt som mulig - på den beste skolen for deg! Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning