Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg veterinær eller dyrepleier?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går helsefagarbeider Vg2. Lurte på om det er mulig å bli veterinær ved å ta påbygg. Vet at man trenger generell studiekompetanse + matematikk R1/S1 + S2 og kjemi 1+2, får man dette ved å ta påbygg eller må jeg gå om igjen på studiespesialisering fra Vg1? Lurer også på om det er best å ta utdanning i Norge (dersom jeg kommer inn) eller i utlandet? Eventuelt dyrepleier, og hvilke skoler i Norge har dette utdanningstilbudet?

SVAR

Besvart 15.11.2018 08:41:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle