Hopp til hovedinnholdet

Lærling, påbygg og stipend.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er ferdig med to år yrkesfag allerede og læretid frem til 14. august 2019. Om jeg ønsker å ta påbygg etter læretid hvordan går jeg frem for å søke ettersom jeg ikke tar fagprøve før etter søknadsfristen 1.mars? Er det mulig å ta 1 friår å starte på påbygg i 2020, eller mister jeg rett til gratis skole om jeg venter et år? Siste spørsmål, om jeg ht folkeregistrert adresse men ønsker å ta påbygg i et annet fylke har jeg rett til bortebostipend da? Skolen i mitt fylke er over 40km unna den også så måtte hatt bortebostipend uansett. Tar fagbrev i Akershus, men er folkeregistrert i Vestfold.

SVAR

Besvart 28.11.2018 13:47:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle