Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg tannpleier eller tannhelsesekretær?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går på studiespesialiserende VG2, og lurer på om det finnes noe studie etter videregående jeg kan ta dor å bli tannpleier/tannhelseserkretær? Jeg er litt bekymret for om det ikke finnes noe studie for tannpleie/tannhelsesekretær, og om jeg heller burde ha valgt helse og oppvekst og deretter tatt fagbrev. I så fall vil jeg bytte linje. Hva er den riktige veien for å oppnå målet mitt om å bli tannpleier/tannhelsesekretær? Jeg lurer også på om man kan bli tannlege etterpå uten å ta det vanlige tannlegestudie, men på en annen måte, siden man som tannpleier/tannhelsesekretær allerede har mange relevante kunnskaper.

SVAR

Besvart 29.11.2018 14:25:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle