Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe på SFO uten utdanning?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei... jeg er en som er ubeskrivelig skole lei! Og tenker å ta fri neste år «2.året» jeg er ringehjelp i butikken til min mor og assisterer litt for folk jeg kjenner! Så jeg tjener litt penger selv! Jeg har egentlig ikke noe innteresse for noe spesielt yrke og kan egentlig jobbe med litt alt! Bare jeg slipper og gå på skole! Jeg føler jeg ikke har noe der å gjøre! Har stryk i alt. Så tanken var og kanskje hjelpe til litt på SFO! Tanten min jobber der fast og har ingen utdanning selv! Hun droppet ut! Er det noe mulighet for at jeg kan jobbe der selv? Uten skolegang

Besvart 14.12.2018 16:08
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål!

Det var leit å høre at du vil slutte på skolen. SFO er en fin sted å jobbe, mange begynner sine første jobb der. Jeg har lest litt om det å jobbe på SFO som skoleassistent og hva det innebærer. Ut fra de beskrivelsene så kreves det ingen formell utdanning, men i noen tilfeller vil det kreve utdanning i barn- og ungdomsarbeider. Siden du er 16 år så kan det være vanskelig for deg å få deg jobb på SFO fordi du er ennå ikke fylt 18 år. Men dette er alltid noe du kan spørre om på den spesifikk SFO du har lyst å jobbe på.

 Jeg har også lagt til noen artikler under som kanskje kan være til hjelp. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

jente med sekk (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning