Hopp til hovedinnholdet

Hva er timelønn for lastebilsjåfør og bussjåfør?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Skal enten ta lastebil eller busslappen, men føler at det er flere jobbmuligheter som lastebilsjåfør. Er det for eksempel mulig hvis man tar lastebillappen å for eksempel ta et gravemaskinførerkurs, så kan man jobbe i anleggsbransjen, og ikke bare drive langtransport, hva et timelønnen for lastebilsjåfør og bussjåfør

Besvart 22.12.2018 12:23
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Ja, du har muligheten til å ta gravemaskinførerkurs også, og se om du får tid og mulighet til å kombinere de to jobbene. 

Du kan lese denne tabellen som kalles Bussbransjeavtalen for å se forventet timelønn som bussjåfør. Det vil variere litt hvor mye du tjener basert på hvor du jobber, om du har fagbrev eller ikke, og hvor lenge du har jobbet. Som eksempel vil du se at du i Oslo eksempelvis vil tjene mellom ca 179,- i timen og litt over 200,- i timen. 

Men det kan være mulig å tjene litt mer også. På utdanning.no står det at snitt-timelønnen for bussjåfører er 220,- og ca 216,- for lastebilsjåfører.

Du kan også sjekke denne linken for å se ulike gravemaskinførerkurs. Les om hva de koster, hvor lang tid de tar, og hva som er innholdet i kurset. 

Lykke til, og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning