Hopp til hovedinnholdet

Er det karakterkrav i matte for å kvalifisere til opptak i rettsvitenskap?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg skal studere rettsvitenskap, mastergrad (5 åring) og lurte på om d r en spesiell matte karakter man trenger for å komme inn, og om det er greit å ta S1 matte (går første vgs nå) er bare stressa for at matten skal ødelegge for meg... ligger på en 3’er nå og vet jo ikke hva slags karakter som skal til for å studere rettsvitenskap... hadde vært fint å vite det som at jeg kan jobbe mot en evt høyere karakter i matte

Besvart 11.01.2019 16:37
 

Svar
Hei

 

Det er ikke krav om noen spesiell karakter for å bli kvalifisert for studier i rettsvitenskap. Du må bare ha generell studiekompetanse. Men det er veldig mange som vil studere rettsvitenskap, så det er stor konkurranse om plassene. Du må derfor ha gode karakterer generelt, for å komme høyt nok på listene til å få opptak.

Her kan du lese mer om poengberegning.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning