Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere astronomi?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hvor kan jeg studere astronomi? Trenger jeg høyt snitt for å studere det? Må jeg ha høyt snitt i alle fag for å studere det, eller kan jeg satse mest på naturfag, fysikk og matematikk (eller hvilke andre fag)? Kan jeg jobbe med astronomi i Norge, eller er det bedre å flytte til utlandet? Finner lite informasjon om det på utdanning.no. Takk for hjelpen

Besvart 11.01.2019 12:09
 

Svar
Hei

Så flott at du du gjør research på utdanning!

Astronomer, også kalt astrofysikere, er forskere som undersøker sammensetningen og bevegelsene til planeter, galakser, stjerner og andre himmellegemer. Astronomiyrket krever interesse for realfag og teknologi. Innenfor realfag er det spesielt matematikk og fysikk som er nødvendig.

Det finnes flere relevante studier hvis målet ditt er å bli astronom, også i Norge. Du trenger generell studiekompetanse, i tillegg trenger du fordypning i realfag. Det får du på utdanningsprogrammet Studiespesialisering.

For å få jobb må du normalt ha fullført en masterutdanning (5 år på universitet/høgskole), for eksempel i fysikk. For å drive med forskning må du i tillegg ta doktorgrad (+ 3-4 år) etterpå. Følg linken for å lese mer om å være og å bli astronom. Les også intervjuene, og bruk linkene videre for å lese om aktuelle studier, der finner du også opptakskrav og poenggrenser.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning