Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor står jeg uten rett når jeg søker vg4 påbygging?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på en ting. Jeg kommer til å fullføre vg3 apotekteknikk til sommeren, og det står at man har rett på et års påbygg etter yrkeskompetanse/fagbrev. Men jeg tenker å ta påbygg på kveldstid over 2 år, som skolen min tilbyr. Når jeg har valgt det på vigo, står det: Du er registrert med følgende opplæringsrett: ikke rett. Vil det hindre at jeg kommer inn? På skolen min har det enten vg3 påbygg (1 år), eller vg4 påbygg (2år, kveldstid). Det vil vel si at kun de med fagbrev/yrkeskompetanse vil kunne søke dit. Men blir jeg nedprioritert fra de som har hatt lærlingtid? Siden de har gått mindre på skole

SVAR

Besvart 11.01.2019 13:53:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
account_circle