Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på vg3, hvordan kan jeg beholde ungdomsretten og gjøre omvalg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, er en gutt på 18 som nå går tredje året på studiespesialiserende på videregående. Har i det siste kjent veldig på at jeg angrer på valget av studiespess. og at jeg heller ville tatt naturbruk. Lurer da på hva jeg kan gjøre for å beholde ungdomsretten slik at jeg kommer inn på naturbruk til høsten. For øyeblikket så har jeg nok fan til å få godkjent studiespess, men lurer da på om jeg bare kan ta vekk et fag, slik som for eksempel Historie sånn at jeg ikke får godkjent studiespess fra vg3, eller om jeg rett og slett bare må droppe ut av 3. Klasse? Lurer også på om jeg kan slippe å ha de fagene jeg allerede har hatt på studie, som er fellesfag på yrkeslinjen. Som sagt, jeg ønsker å beholde ungdomsretten slik at jeg kan ta naturbruk til høsten. Går nå vg3, altså siste året på studiespess. Mvh

SVAR

Besvart 14.01.2019 15:28:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
account_circle