Hopp til hovedinnholdet

Har jeg høyt nok snitt for å komme inn på medisin i Danmark?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å studere medisin. Jeg har 55,5 på førstegangsvitnemålet mitt med realfagspoeng ( altså 51,5 uten). Jeg ser at jeg må vente en stund og eventuelt ta opp fag, hvis jeg skal komme inn i Norge. Akuratt nå tar jeg et årsstudium i grunnmedisin. Jeg har kjemi 1+2, Bio1, Fysikk 1 og R1+R2. Og jeg lurte på hva sjansene mine er på å komme inn på medisin i danmark. Jeg gikk ut av Vgs i fjor og leste at jeg kan gange det danske snittet mitt med 1,08. Er det sannsynlig at jeg kan komme inn i danmark på medisin i kvote 2? Tusen takk for svar på forhånd.

Besvart 29.01.2019 12:38
 

Svar
Hei jente 19 år,

Hvis du skal søke med karakterene dine i Danmark søker du i det som heter "kvote 1".

Når du skal regne ut ditt danske snitt skal du ikke telle med realfagspoeng, alderspoeng eller liknende. Du skal regne med et helt rent karaktersnitt. 

Du finner en tabell som viser ditt danske snitt her - Regne om norske karakterer til danske

Det stemmer at du får kvik bonus hvis det er mindre enn to år siden du gikk ut fra videregående når du leverer søknaden din. Da kan du gange opp ditt danske snitt med 1.08. 

Du finner fjorårets snitt på medisin her - ANSA Medisinstudier i Danmark

Snittet kan gå både litt opp eller litt ned fra år til år, det spørs på hvor bra snitt de andre som søker har. 

Hvis du er usikker på om du har høyt nok snitt til å komme inn i kvote 1 bør du også søke i kvote 2. Her er det andre inntakskrav, som for eksempel motivasjonsbrev eller en opptakstest, som gjelder. Dette kan du lese mer om på ANSAs sider om medisinstudier i Danmark, som linket til over. Du finner også mye informasjon på nettsidene til de danske lærestedene. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning