Hopp til hovedinnholdet

Hva vil jeg komme opp i til eksamen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål om eksamener. På udir.no står det slik: "I programområde for realfag og i programområde for språk, samfunnsfag og økonomi skal elevene trekkes ut til skriftlig eksamen i to fag. I tillegg skal elevene trekkes ut til én muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk eksamen." Alle mine fag er muntlige. Det er bare psykologi 2 som kan være skriftlig. Er det da 100% sikkert at jeg kommer opp i psykologi 2 skriftlig da? Hvis ja, kan jeg komme opp i både muntlig og skriftlig i det faget? Og siden det er to fag man kommer opp i skriftlig, og jeg bare har ett fag som det er mulig å komme opp i skriftlig, hva skjer med det andre skriftlige da? Blir det gjort om til muntlig sånn at jeg kommer opp til 1 skriftlig og 2 muntlige fag (i tillegg til norsk hovedmål)?

Besvart 07.02.2019 22:01
 

Svar
Hei, jente 18. 

Om psykologi 2 er det eneste "skriftlige" faget du kan komme opp i, så stemmer nok dine teorier bra. Det betyr nok at du kommer opp i dette faget, ettersom du må opp i noe, og det ikke er mye annet å ta av. Du kan likevel komme opp i muntlig i samme fag, da dette er en del av en ny trekning.

Når det gjelder det at du da "mangler" et skriftlig fag for å nå kravene for antall skriftlige eksamener gitt av Udir, så har du glemt en mulighet. Norsk sidemål er også et mulig fag å komme opp i, så du kan nok forberede deg på at dette blir din andre skriftlige eksamen. 

Uansett utfall, lykke til! 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning