Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke medisin i Danmark uten førstegangsvitnemål?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Kan jeg søke medisinstudiet (kvote 2) i Danmark uten førstegangsvitnemål? Mangler ett fag og må ta opp et fag jeg strøk i når jeg blir ferdig på vgs. Har jeg fortsatt sjans?

Besvart 11.02.2019 17:07
 

Svar
Hei jente 19 år,

Når du søker på studiet i Danmark må du søke med førstegangsvitnemål, som innebærer at du ikke kan forbedre karakterene dine. Dette gjelder i både kvote 1 og i kvote 2, og du må ha både vitnemål og alle påkrevde fag uansett om du søker i kvote 1 eller kvote 2.

Hvis du har strøket i et fag vil du som hovedregel ikke få vitnemål før du har tatt opp det faget. Vitnemålet vil derfor være et førstegangsvitnemål. 

Hvis du mangler et fag som er obligatorisk for å søke, for eksempel matematikk R2, så kan du ta dette opp. Du skal da legge ved kompetansebeviset for R2 på et separat dokument, i tillegg til førstegangsvitnemålet ditt. 

I kvote 2 er det andre kriterier enn karakterene dine som blir vurdert. Du vil bli vurdert på for eksempel en opptakstest, eller på bakgrunn av et motivasjonsbrev. Opptaket varierer fra lærested til lærested.

Du kan lese mer om å søke på medisinstudiet i Danmark her - ANSA Medisin Danmark

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning