Hopp til hovedinnholdet

Må man bruke 23/5-regelen når man fyller 23?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et par spørsmål angående 23/5-regelen. Tror ikke jeg forstår den helt. Hvis jeg går ut av vgs med ikke bestått i et fag og tar opp (og består) dette faget rett etter sommerferien, samtidig som jeg tar nye fag som privatist (som jeg ikke har hatt på vgs) i et par år og er klar til å starte å studere når jeg er 23 år gammel, blir jeg da tvunget til å falle inn under 23/5 regelen (siden jeg da er 23 år gammel)? Det er i så fall litt krise, for jeg regner med å ha samlet 8 alderspoeng til da, og det får jeg jo ikke dersom jeg faller inn under 23/5-regelen. Håper dette var forståelig skrevet.

SVAR

Besvart 13.02.2019 11:15:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle