Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med en bachelor i pedagogikk

Jente 19 år
 

Spørsmål

1) Hva kan man jobbe som med en ren bachelor i pedagogikk? 2) Kan jeg jobbe som pedagog på BUP? 3) Hva slags oppgaver har man da? 4) Kan man ta årsstudium i forskjellige lærefag også får og bli lærer? 5) Hva er klinisk pedagog?

Besvart 12.02.2019 08:30
 

Svar
Hei

1) En bachelor i pedagogikk er et spennende studie som gir deg ganske bred kompetanse. Vi tenker at du bør spørre studiekonsulenten på studiet du er interessert i, for de har enda mer innsikt i dette enn oss! 

Men det jobber mange på norske skoler som ikke er rene lærere. F.eks har skolene en rådgiver, en sosialrådgiver, en administrasjon som organiserer skolen. En bachelor i pedagogikk er nok relevant i alle disse jobbene, hvor du har fått god kompetanse i å veilede andre.

Det kan variere litt hva de ulike skolene og stedene ser etter når du søker jobb. Noen kan være interessert at du har relevant arbeidserfaring eller andre ting. En bachelor i pedagogikk er veldig relevant for å søke jobb som studiekonsulent på høgskolen også - men det kan variere mellom høgskolene hva de ser etter, og en god idé er å spørre høgskolene selv om dette er en god utdanning å ta for å bli rådgiver hos dem, og hva annet de eventuelt ser etter. 

Hvis du i tillegg spør studiekonsulenten ved pedagogikk om dette, så får du nok gode og presise svar på hva du kan forvente å jobbe med etterpå! 

2) BUP er et poliklinisk spesialisthelsetilbud innenfor psykisk helsevern. De aller fleste som jobber på BUP er utdannet leger med spesialisering på barne og ungdomspsykiatri. Derfor tror jeg det kan bli vanskelig å jobbe der med bachelor i pedagogikk. Du kan lese mer om barne og ungdomspsykiater som yrke her. Men du kan gjerne kontakte en BUP i Norge for å forhøre deg om du ønsker et enda mer presist svar, for jeg er ikke hundre prosent sikker.

3) Du kan lese mer om oppgavene på BUP i de to linkene i avsnittet over.

4) For å bli lærer må du ta PPU, og for å kunne ta PPU er du nødt til å ha mastergrad. De aller fleste faglærerstudier er på bachelor eller masternivå, og siden du nå trenger master for å ta PPU vil det bli vanskelig å ta en master bestående av mange forskjellige årsstudium. Les gjerne mer om faglærerutdanninger her. Men her ville jeg også tatt kontakt med studieveileder ved et universitet eller høyskole, hun/han kan nok gi deg enda mer konkret svar enn deg jeg kan.

5) Felles for spesialister i klinisk pedagogikk er en klinisk videreutdanning innen barne- og ungdomspsykiatri, hvor terapi og terapeutiske relasjoner er hovedfokus. Dette er en tverrfaglig spesialistutdanning, hvor vi som pedagoger studerer sammen med sosionomer, leger, sykepleiere, psykologer og barnevernspedagoger som alle arbeider innenfor psykisk helsevern for barn og unge. Les mer her.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning