Hopp til hovedinnholdet

Hvilken vei bør jeg gå for å bli arkitekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, så jeg er ei usikker jente og har en del spørsmål angående utdanning. Går vg2 byggteknikk nå og har lyst til å bli arkitekt, men greia er at eg ikke vet hva eg burde velge til neste år. 1) Er det lurt å gå lærlingtida først og så påbygg, eller hoppe over det og søke påbygg med en gang? 2) Kan eg isåfall gå rett på høgskolen etter lærlingtida (y-vegen) eller må eg gå påbygg? 3) Kan eg også gå 3 år på høgskolen eller må eg ta master-utdanning? 4) Hvor mye koster 1 skoleår på høgskolen? Har snakka med rådgivere og lærere, men de var ikke til mye hjelp.

SVAR

Besvart 18.02.2019 12:08:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli ingeniør?

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle