Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som helsefagarbeider eller sykepleier i utlandet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Kan jeg jobbe som helsefagarbeider i utlandet? Eller eventuelt sykepleier? Har skikkelig lyst tll å jobbe i utlandet når jeg får fagbrev, men vet ikke om det er mulig med bare et fagbrev fra norge?? Hvor kan jeg lese om dette??

Besvart 20.03.2019 21:05
 

Svar
Hei jente 16 år,

Innenfor EU er det mulig å søke på jobber og flytte relativt fritt mellom land. Du kan derfor jobbe som helsefagarbeider eller sykepleier, men da må du ha autorisasjon som helsefagarbeider eller sykepleier i Norge. Det er fordi landene i EU samarbeider om hvem som er autoriserte i helsevesenet. 

Du søker på jobben som normalt, men vær obs på at det mest sannsynlig vil bli stilt språkkrav til deg. Det vil si at hvis du vil jobbe i helsevesenet i Spania må du nok snakke ganske bra spansk. 

Utenfor EU er det mer komplisert. Da må du søke om arbeidsvisum før du kan flytte til landet, og du må nok også søke om autorisasjon for å kunne jobbe i helsevesenet. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning