Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe som helsefagarbeider i utlandet. Hvordan går jeg frem?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hvordan går jeg frem hvis jeg vil jobbe i utlandet? Hvor kan jeg finne ledige stillinger osv? I fremtiden vil jeg gjerne jobbe som helsefagarbeider eller sykepleier og vil veldig gjerne jobbe i utlandet! Tips?

Besvart 26.03.2019 13:41
 

Svar
Hei. Så spennende du vil jobbe i utlandet! :-) 

Det er vanskelig å gi deg et konkret svar siden vi ikke vet hvilket land du vil flytte til. Hvordan du finner ledige stillinger osv. varierer fra land til land.

Vi har skrevet mer om dette i artikkelen "Drømmer du om en jobb i utlandet?". Her finner du en oversikt over hva som er lurt å tenke på, og hvem du kan kontakte for videre hjelp. 

ANSA hjelper tusenvis av studenter som ønsker å studere i utlandet. Selv om du ønsker å jobbe (ikke studere) i utlandet, har de mye god informasjon over hvor man kan finne seg jobb, bolig osv. når du klikker deg inn på de ulike landene. Se eksempel på sidene deres om USA.

Jeg vil likevel råde deg først å begynne å tenke på hvor du kunne tenkt deg å flytte. Da blir det nok enklere å finne informasjonen som er riktig med tanke på din situasjon. Visumregler, arbeidsregler og lignende er så forskjellig fra land til land. 

Jeg håper svaret var litt til hjelp. Send oss gjerne inn et nytt spørsmål hvis du lurer på noe mer. Det er uansett utrolig spennende at du ønsker å flytte til utlandet! Masse lykke til. :-) 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning