Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta årsstudium i psykologi og komme inn på profesjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Påbygg vg3 nå. Jeg har søkt sykepleien til høsten. Men kommer nok ikke inn pga 2 i matte, mest sannsynlig. Jeg har derfor en plan b, psykologistudie. Har ca 46 studiepoeng (snitt), ikke nok. Men er det slik at hvis jeg tar årsstudium psykologi i Bergen ett år, konkurrerer jeg da med karakterene fra årsstudiumet når jeg søker projesjonsstudie psykologi?(6år). Har hørt dette, og vurderer derfor å flytte til Bergen til høsten. Noe som er helt nytt for meg. Hvordan/hvor søker jeg boplass? Bor og er fra Trondheim. Går d an å studere ett år i Bergen også komme inn på skolen i Trondheim på profesjonsstudie psykologi etterpå? Ser ikke vits i å ta opp matte nå, får ikke til mer enn 2, så det får jeg evt gjøre senere. Er psykologistudiene på engelsk i Norge?? Og hvordan er det med rekkefølge på søknaden på samorda? Håper på fprt svar. Er det normalt å grue seg litt til å flytte til en ny by? Kjenner ingen. Takk for svar

SVAR

Besvart 05.04.2019 16:41:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Har du flyttet hjemmefra og har hjemlengsel?

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli psykolog?

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Derfor bør du søke studentbolig

Som leietaker i en studentbolig tar studentsamskipnaden ansvar for huset i sin helhet, og du kan fokusere på deg selv og studiene. Det er stor rift om studenthyblene hvert år, så søk i god tid.

 

Les mer
account_circle