Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte utdanningsprogram?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som går i Studie VG1, og jeg lurer på om det er mulig å bytte til Matfag som er da yrkesfaglig neste år, altså i starten av VG2. Jeg vet at det er litt sent fordi fristen med å søke var forrige måned, men jeg har fått tenkt litt og jeg er mer sikker nå at jeg ikke er motivert med å studere noe mer nå og at jeg ikke har lyst til å fortsette med dette videre. Jeg ønsker egentlig bare å bytte til matfag fortest så mulig. Jeg lurer også på om siden vi har bare lov til 4-års skolegang når det gjelder VGs, så hvordan kommer det til å være da hvis jeg bytter og har bare 2-års skolegang igjen? Jeg vil helst ikke snakke med dette med rådgiveren min fordi hun ikke alltid svarer konkret på det man lurer. Mvh.

SVAR

Besvart 29.04.2019 09:05:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
account_circle