Hopp til hovedinnholdet

Holder det med P-matte for å komme inn på sykepleie?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en student som går andre året på videregående på studiespesialisering linje, har lyst å ta sykepleierstudie etter jeg får studiekompetanse. Mitt sprøsmål er , holder det med p1 og p2 matte ? dekker det kravet . Jeg har 3 som karakter i Norsk.

Besvart 29.04.2019 10:58
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Ja, det holder med P-matte.

Det er riktig at det har kommet et nytt opptakskrav til sykepleieutdanningen om minimum karakteren 3 i norsk og i matematikk, fra opptaket 2019/2020. Det gjelder for alle studiesteder i Norge.

Med karakteren 3 menes gjennomsnittskarakteren din i matematikk, og da teller standpunktkarakterene (og eventuelt eksamenskarakterene) fra både 1P (fra vg1) og 2P (fra vg2). Eventuelle eksamenskarakterer skal regnes med i snittet.

I norsk er det snittet av alle norskkarakterene som du får på vg3.

Utdanningen for å bli sykepleier er populær, så du må ha godt nok snitt til å komme inn. Du finner poenggrensene fra forrige inntak på utdanning.no.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning