Hopp til hovedinnholdet

Hva er en jobbkonsulent? Hvordan bli det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hva gjør en jobbkonsulent? Er det det samme som attføringskonsulent? Hva slags utdanning trenger man? Kan man bli det etter en bachelor i pedagogikk eller psykologi? Og er det sånn at pedagogikk studiet er lagt opp likt over hele landet?

Besvart 07.05.2019 06:05
 

Svar
Hei

Det er et godt spørsmål! "Jobbkonsulent" kan være et litt vidt begrep, men i hovedsak vil man bruke begrepet om en person som jobber med å hjelpe andre i jobb. Dette kan man gjøre gjennom NAV, eller andre HR-bedrifter som hjelper ulike mennesker til å komme inn i jobb igjen (NAV leier også tjenester av disse andre bedriftene).

Utdanning.no har ikke en egen side med beskrivelse av yrket "jobbkonsulent". Men de har en med beskrivelse av yrket "attføringskonsulent", som absolutt er veldig nærme jobbkonsulent, men kanskje begrenser seg mer til bedrifter som jobber med ren attføring, som er å legge planer og hjelpe de som trenger det spesielt med å få jobb. Det finnes bedrifter som hjelper med jobb- og karriereveiledning generelt, som ikke er attføringsbedrifter. 

Men utdanning.no har et yrkesintervju med en jobbkonsulent, som du kan lese. Yrket er også nærme yrket karriereveileder.

Det er ingen fasit på hvilken utdanning man trenger for å bli dette (les mer om det på utdanning.no), men både bachelor i pedagogikk og psykologi er veldig relevante bakgrunner å ha! 

Vi vet dessverre ikke om forskjellene på pedagogikk-utdanningen på de ulike lærestedene, eller hvor lik den er. Du kan få et inntrykk ved å gå inn på sidene til de ulike lærestedene og lese om pensum - eller kontakte studiekonsulent og spørre direkte :) 

Lykke til, spør oss gjerne igjen! 

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning