Hopp til hovedinnholdet

Null motivasjon etter å ha fått 2 i matte

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. JEG HATER livet mitt. Jeg vet serriøst ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg sliter med faget matte og valgte 1P matte på VG1 og fikk standpunktskarakteren 2. Nå går jeg VG2 og har nettopp fått vite at jeg får 2 i standpunktkarakter her også.Går det ann å vere mer uheldig?! Det å ta opp fagene som privatist er ikke et alternativ fordi jeg orker ikke mer matte+jeg kommer ikke til å gjøre det bedre uten lærer. Uansett om jeg får hjelp med noen som kan faget ønsker jeg ikke det, fordi jeg orker ikke mer matte! Dette er helt forferdelig for meg, da begge desse karakterene kommerpå vitnemålet! Jeg kjemper så hardt i alle fag, men det er ikke noe vits mer siden aner dere hvor mye TO 2ere trekker ned et snitt?! Da må jeg ha bare seksere og femmere for å komme inn på noe jeg ønsker som feks politihøgskolen. Det er ikke et alternativ engang, fordi det har jeg ødelagt. Det er så urettferdig da matte ikke er nødvendig for å bli politi. Hva med å stille ned kravene ?! Jeg har NULL MOTIVASJON!!!

Besvart 15.05.2019 20:57
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du er skuffet. Når ting ikke blir som man ønsker og håper er det naturlig å både bli skuffet og lei seg. 

Du skriver at du er redd for at du ikke kommer inn på den høyere utdanningen som du ønsker. Selv om du nå tenker at du aldri vil ta opp matte, så kan det tenkes at du endrer mening når du har fått dette litt på avstand. Du kan sikkert også ta noen fag på universitetet for å få tilleggspoeng. Ikke gi opp de andre fagene. Det er de karaktene som kan få deg inn på det du en gang ønsker å studere. Husk at matte ikke definerer deg som person. Noen er sterk i matte og andre er sterk i andre fag. 

Hva med å snakke med rådgiver på skolen for å få veiledning om hva du kan gjøre videre for å få starte på den utdanningen du ønsker? Husk at det er mange som må jobbe ekstrahardt, og ta fag omigjen for å komme inn på det studiet de vil. 

Jeg skjønner at du nå ikke har lyst å tenke på det. La dette bero en stund, så kan du vurdere og planlegge veien videre. 

Det er også mange utdanninger du vil kunne komme inn på. Bruk litt tid på å finne ut hva du ønsker å studere. Det er mange veier til Rom og selv om du opplever at det nå ser mørkt ut iforhold til det du har lyst til, kan det hende at det ordner seg.

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning