Hopp til hovedinnholdet

Skal studere engelsk eller sosiologi

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har søkt meg på videre utdanning, og vet hva jeg ønsker å bli, og det er lektor. Dessverre, har jeg ikke nok til å dekke mattekravet for lektor/lærer utdanningen, og tenker å heller ta master i et spesefikt fag samt bruke frie emner til å ha et tilleggsfag og deretter ta PPU. Jeg har søkt både sosiologi og engelsk (bachelor). Problemet mitt er, at jeg ønsker å studere engelsk, men er redd for å ikke klare det akademiske språket eller generelt slite med det, ettersom jeg ikke tok engelsk på videregående. Men generelt, snakker og skriver jeg en del engelsk hele tiden, reiser mye til England og er ikke nødvendigvis redd for det, men mer om at jeg er redd for å ikke bestå fordi det kan føles vanskeligere. Sosiologi derimot, har jeg hatt og syntes er ganske greit og er et annet alternativ. Men vet ikke helt om jeg bør ta sjansen og eventuelt bytte om det går veldig dårlig første året, men da har jeg på en måte kastet bort et år.Kan jeg feks snakke med rådgivere nå på uio om studiet?

Besvart 15.05.2019 05:58
 

Svar
Hei

Her hører vi at du har tenkt mye og gjort mye fornuftig, og det høres ut som spennende planer du har! 

Ja, du kan absolutt ta kontakt med rådgiver på UiO og høre mer om studieretningen, slik at du vet mer når du får svar på hvor du har kommet inn! Du finner kontaktinformasjonen på sidene til UiO (her, hvis det er en engelsk bachelor du har søkt), og det er bare å ta kontakt! 

Generelt kan vi jo ikke vurdere engelsknivået ditt, men vi her i Norge er ganske gode i engelsk gjennom skolegang og kontakt med språket. Dersom det kreves et høyere nivå enn dette, så pleier det å presiseres på studiesidene, at det anbefales et visst nivå eller forkunnskaper. Så vidt vi kan se gjør det ikke det på engelsk bachelor, og vi tror du vil ha gode forutsetninger til å klare faget (men vi kjenner deg jo ikke, og tenker at det er lurt å kontakte studieveileder og spørre). 

Det blir spennende å se hva du velger - det er bare å ta kontakt med studieveileder, og høre med dem om både engelskfaget og planene videre :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning