Hopp til hovedinnholdet

Karakterkrav til sykepleierutdanningen - teller eksamenskarakteren også?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har søkt sykepleie nå og har de kravene som skal til for å være kvalifisert til å komme inn (høyere enn 3 i matte og norsk) Spørsmålet er om kravene omhandler eksamen også. Må han ha karakteren 3 på eksamen hvis vi kommer opp i disse fagene eller handler det kun om enkelttimene, altså kun standpunkt og ikke eksamen, eller begge?

Besvart 15.05.2019 14:54
 

Svar
Hei

Det er riktig at fra og med opptaket til studieåret 2019/2020 er det krav om at søkere til sykepleierutdanningen må dokumentere gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk, og gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk.

For å regne ut gjennomsnittskarakteren i et fag skal alle karakterene i faget være med, både standpunkt- og eksamenskarakter. Du legger alle karakterene sammen og så deler du summen av alle karakterene på antall karakterer. 

I matematikk skal alle karakterene fra 1P/1T og 2P/2T være med i utregningen. Har du programfag matematikk (S- eller R-matematikk) dekker du matematikkravet så lenge faget er bestått, altså med karakteren 2 eller bedre (en eventuell eksamen i faget må også være bestått).

 

 

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning