Hopp til hovedinnholdet

Skal ta hele VGS som privatist. Hvordan får jeg vitnemål?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg droppet nettopp ut av videregående (gikk på en yrkesfaglig linje) og skal nå ta alle nødvendige fag som privatist. Jeg har ingen godkjente fag fra før, og må dermed ta privatisteksamen i alle fag som trengs for å oppnå generell studiekompetanse (eventuelt realfagkompetanse). Det jeg lurer på er hvordan jeg får overført alle karakterene fra privatisteksamenene til vitnemålet mitt? I og med at vitnemålet mitt er helt tomt, så funderer jeg veldig på hvordan dette fungerer. Jeg vet at jeg får dokumentasjon fra skolen jeg avlegger eksamen hos, men resten finner jeg ikke et ordentlig svar på. Fant et skjema på fylkeskommunen min, men der måtte jeg skrive avgangsskole og avgangsår. Hva skriver jeg inn der, i og med at jeg aldri fullførte førsteklasse engang? Privatisteksamenene går jo på alle tre år (eventuelt ett eller to, kommer an på faget)..

SVAR

Besvart 20.05.2019 14:14:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

 

Les mer
account_circle