Hopp til hovedinnholdet

Kan en sykepleier jobbe som miljøterapeut?

Jente 19 år
 

Spørsmål

heii. tanta mi fikk nylig jobb som miljøterapeut ved en ungdomsskole. Hu er utdannet barnevernspedagog. Jeg går 1.året på sykepleien, og tenker å bli psykiatrisk sykepleier. men d og jobbe som miljøterapeut virker som en veldig interresant og fin jobb. Kan jeg bli det etter og ha studert psykiatrisk sykepleie?

Besvart 23.05.2019 17:30
 

Svar
Hei

Det kan du nok!

Du kan lese om yrket Miljøterapeut her på utdanning.no.

Der står det:

Det finnes ingen egen miljøterapeututdanning, men miljøterapeuten er som regel en offentlig godkjent vernepleier, sosionom, ergoterapeut, sykepleier, barnevernspedagog, barnehagelærer eller spesialpedagog. Det finnes også miljøterapeuter med annen faglig bakgrunn.

Sykepleier listes opp som en relevant fagbakgrunn, så det vil si at det er gode sjanser for å kunne jobbe som miljøterapeut hvis du har sykepleierutdanning.

Hvis du vil kan du ta kontakt med studierådgiver ved lærestedet ditt, og høre om de har erfaringer sykepleiere som jobber som miljøterapeuter! Det kan godt hende de har noen gode tips.

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning