Hopp til hovedinnholdet

Blir det muntlig eller skriftlig eksamen i engelsk som privatist?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Kan dere hjelpe meg med å finne ut om privatisteksamen i mitt tilfelle er skriftlig, muntlig eller eventuelt både skriftlig og muntlig? Jeg er elev på studieforberedende utdanningsprogram, og ønsker innen det 3-årige studieløpet mitt i videregående skole er ferdig, å ta engelsk vg1-faget oppigjen som privatist gjennom fylket. Blir det da muntlig eller skriftlig eksamen for meg?

Besvart 27.05.2019 12:26
 

Svar
Hei

Som privatist i språkfag må man alltid opp til både muntlig og skriftlig eksamen, det gjelder også det obligatoriske fellesfaget engelsk. Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen, og det kan være forskjeller når man tar faget som elev og når man tar det som privatist.

Det er riktig at du kan få privatistkarakterene med på førstegangsvitnemålet ditt, hvis du tar opp faget mens du fremdeles er elev på VGS. Da faller standpunktkarakteren og eventuell tidligere eksamenskarakter bort.

Du kan lese mer om å være privatist i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning