Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir det økonomisk hvis jeg skal studere i Canada?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har lyst til å studere i Canada etter Vgs, men jeg er usikker på hva og hvor mye man skal betale. OM man flytter dit, slipper man å betale til Lånekassen? Og om man skal studere der, kan man bo sammen med en venn om man skal starte på den samme skole? Er det lurt å starte med en leilighet når man flytter eller burde man bo med en romkamerat? La oss si at jeg studerer i Canada og velger å bo der og ikke komme tilbake til Norge, går det an å sende pengene istedenfor å flytte tilbake til Norge også betale? Etter å ha studert i Canada, må jeg tilbake til Norge eller kan jeg bare sende pengene? Og er det sant at hvis man betaler mer enn 40 000kr i måneden, så må man starte å betale skatt? Hva om du tjener rundt 39 500kr?

SVAR

Besvart 28.05.2019 11:12:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Å søke på skole i utlandet

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
attach_file

Frikort og skattekort

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

 

Les mer
account_circle