Hopp til hovedinnholdet

Vil privatist-karakteren erstatte muntlig eksamen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg lurte på hvordan man gjør det hvis man vil forbedre en muntlig eksamenskarakter? Hvis man tar opp skriftlig eksamen som privatist kan man jo stryke både standpunkt og eksamen, men kan man ta opp skriftlig eksamen og stryke muntlig eksamen? Eller må man ha muntlig eksamen på nytt?

Besvart 30.05.2019 13:19
 

Svar
Hei

Hvis man tar opp et fag som privatist, vil den nye privatist-karakteren erstatte både standpunkt og eksamenskarakter fra tidligere. Dette gjelder uavhengig av hvilken eksamensform du kom opp i. 

Nå vil mange av fagene du tar som privatist ha både muntlig og skriftlig privatist-eksamen, mens andre bare har skriftlig eksamen. 

Det er uansett den nye (eller de nye) karakterene du får som privatist som vil erstatte de gamle karakterene, og de vil da også erstatte en muntlig eksamenskarakter. 

Legg merke til at karakterene du får som privatist kun erstatter de gamle hvis du får bedre karakter. Hvis du får dårligere, teller fremdeles de gamle. Du risikerer altså ikke å få dårligere poengsum på vitnemålet hvis du vil forbedre karakter som privatist. 

Les gjerne mer i denne artikkelen vi har skrevet om å være privatist! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer

Råd til muntlig eksamen

Jente står foran en forsamling og skal presentere leksene sine (Foto: colourbox.com)

Husk at det er vanlig å bli nervøs. Jobb med å finne en strategi for hvordan du kan takle dine egne nerver, dersom du frykter at de skal påvirke resultatet på eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning