Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på vg2 hvis jeg stryker på eksamen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Dersom jeg stryker på eksamen i VG1, men fortsatt har høgere karaktersnitt enn de fleste andre søkere, kommer jeg inn da, selv om det er flere søkere enn skoleplasser? Har de rett til å komme inn før meg? (Misforsto oppgave på eksamen..)

Besvart 04.06.2019 13:53
 

Svar
Hei

Vi anbefaler at du spør rådgiver på skolen din om det du lurer på, for her er det flere forhold som kan spille inn. Det generelle svaret kan bli både ja og nei. Det er mye bedre å få et klart svar enn å gå rundt å lage seg bekymringer. Hvis rådgiver ikke kan svare kan du spørre den i ledelsen som har ansvaret for inntaket.

Hvis du stryker på eksamen har du ingenting å tape på å klage på karakteren. I verste fall blir strykkarakteren stående, i beste fall fører klagen til bestått karakter.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning