Hopp til hovedinnholdet

Vet dere om andre yrker som minner om psykolog?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg interesserer meg veldig for psykologi og egentlig alt det som kan foregå inni et menneske sott hode. Derfor har jeg tenkt til å jobbe med noe innenfor dette, men har ikke så lyst til å bli psykolog.. vet dere om noen andre yrker som går ut på psykologi og lignende med kanskje litt kortere utdanning? Skal gå helse og oppvekst til neste år hvis det har noe å si

Besvart 12.06.2019 03:15
 

Svar
Hei

Spennende at du tenker på dette! 

Det fins litt ulike muligheter! En muligheten er å studere faget psykologi, men ikke profesjonsstudiet i psykologi (som tar 6 år og hvor du blir psykolog). I faget psykologi kan du studere f.eks en bachelorgrad på tre år, eller en mastergrad på fem år. De som studerer faget psykologi, jobber ikke som psykologer med pasienter, men søker jobber i organisasjoner og næringslivet hvor de kan bruke kompetansen sin i en bedrift i stedet. Så dette er en måte å få kompetanse og kunnskap i psykologi, men ikke jobbe som psykolog. 

Et annet spennende og relevant yrke, vil være sosionom. Dette er kortere utdanning, tre års bachelorgrad, og du kan lese om dette yrket her på utdanning.no

Dette er de to nærmeste forslagene vi har, men det er verdt å lese på utdanning.no, slå opp stikkord og lese relevante yrker. 

I tillegg anbefaler vi å snakke med lærer eller rådgiver på skolen din om dette, eller ta kontakt med læresteder som tilbyr relevant utdanning, når tiden nærmer seg :)

Lykke til, spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning