Hopp til hovedinnholdet

Vil bo med kjæresten i Lillestrøm, men gå på skole i Oslo

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Etter jeg er ferdig på VGS (1 år igjen) ønsker jeg å bli grunnskolelærer (5-10 trinn). Kjæresten min ønsker å bli fengselsbetjent som bare ha utdanning i Lillestrøm (hvis jeg har forstått rett)? Er det sånn at den nærmeste grunnskolelærer- utdanningen er i oslo da? Synes det er et lite stykke, med tanke på at jeg må sikkert betale mye for buss/tog og har ikke akkurat så god råd. Har du noen tips til meg/oss? Har virkelig lyst å bo sammen og har du noen forslag på hvordan vi kan gjøre det så enkelt som mulig?

Besvart 12.06.2019 23:40
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer på dette, men spørs litt om vi har så mange konkrete råd! 

Det stemmer at utdanningen for å bli fengselsbetjent ligger i Lillestrøm. Første og siste semester gjennomføres i Lillestrøm, mens andre og tredje semester gjennomføres ved et av de godkjente fengslene i Norge. 

Og det stemmer også at den nærmeste utdanningen som grunnskolelærer 5.-10. klasse blir i Oslo. Nå er jo utdanningen for å bli fengselsbetjent to år, mens lærerutdanningen din er 5 år. I tillegg er det bare ett av de to årene hvor kjæresten din må gå i Lillestrøm, det andre året tilbringes i et av fengslene. Sånn sett er det jo slett ikke hele utdanningsperioden din hvor du må forholde deg til Lillestrøm. 

Dette snakker dere sikkert om sammen, men dere får gjøre en god vurdering på hvor det er best å bo. Kanskje er kjæresten din åpen for å bo i Oslo, hvis ikke er det jo ikke så veldig mange år for deg hvor du må bo i Lillestrøm. Det er riktig at det er en pendleravstand, som nok kan være slitsomt og litt dyrt, men samtidig er det mange som gjør dette og klarer dette fint, så det er ikke en umulig oppgave. 

Vi anbefaler at du leser på sidene til Lånekassen om hvor mye du kan få i lån og stipend som student. Du kan også sjekke med Vy om det selges periodebilletter på toget på strekningen mellom Oslo og Lillestrøm, da blir det ikke like dyrt. 

Du har uansett forstått det riktig, og det blir litt opp til deg og kjæresten din hvor dere eventuelt vil bosette deg. Hvis du kommer inn på et 5 år langt studie i Oslo, er det heldigvis ikke hele perioden det er aktuelt for deg å pendle. Og kanskje er kjæresten din med på å bo i Oslo og pendle ut til Lillestrøm, hvor han bare må gå på skole i minimum ett år. 

Lykke til, spør oss gjerne igjen :) 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning