Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag får jeg hvis jeg bytter til vg1 Service og samferdsel?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hva fag kommer eg til å ha visst eg bytter linje til service og samferdsel?? eg har nettopp godt eit år på bygg og annlegg, hva fag kommer eg til å ha på service på vg1

Besvart 11.06.2019 13:28
 

Svar
Hei

Hvis du har fullført alle fag på vg1 Bygg- og anleggsfag kan du søke fritak for fellesfagene (matte, naturfag osv.) på vg1 Service og samferdsel, hvis du vil. Det er de samme fagene som du har hatt fra før. Hvis det er noen fag du vil ta på nytt, for å gjøre det bedre, kan du velge det. Hvis du har stryk i noen av fellesfagene, så må du ta dem på nytt.

Det er programfagene som er nye, det er de tre fagene Administrasjon og økonomi, Markedsføring og salg og Sikkerhet og transport. I tillegg kan det være lurt å ta Yrkesfaglig fordypning på nytt, siden det handler om helt andre fag. Erfaringer fra dette faget er viktig når du skal søke læreplass.

Lykke til med ny utdanning!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning