Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg begynne på idrettslinja?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tenker på å ta idrettslinja på VGs. Men står i et valg på barn og ungdom og idrettslinja. Er ikke glad i idrett, men har lyst til å bli gymlærer og elsker trening og teori om trening. På en annen side trives jeg veldig godt med å jobbe med eldre barn. Er det lurt å ta idrettslinja hvis jeg ikke interesserer meg for idrett sånn egentlig? Syns ballspill er kjedelig. Har bare lyst til å trene hver dag på skolen.

Besvart 15.08.2019 14:37
 

Svar
Hei. :-) 

Jeg tror det første du skal vite er at du faktisk ikke trenger å gå idrett på videregående for å bli gymlærer. Det du trenger for å bli gymlærer er at du går faglærer i kroppsøving på universitetet eller høyskolen. For å kunne begynne på dette studiet trenger du generell studiekompetanse, som du får når du fullfører en studieforberedende linje på videregående. Eksempler på studieforberedende linjer er idrett, medier og kommunikasjon, og musikk, dans og drama. Du kan lese mer om hvilke linjer på videregående som gir deg studiekompetanse her, merk at de gule er studieforbedrende og grønne er yrkesfag.

På spørsmålet om du bør gå idrett på vgs tror jeg faktisk du bør kjenne litt etter selv hva du tror du vil få mye ut av. På idrett kan du velge noe som kalles "bredde", noe som betyr at du ikke spesialiserer deg på en enkelt idrett, men kan trene mye forskjellig de dagene i uken dere har treninger/gym. Det er vanlig at det første året på idrett har mange idretter på timeplanen, som betyr at du antakeligvis vil spille fotball, danse, håndball, osv. Du lærer også mye om trening, muskler og hvordan kroppen fungerer.

Så om du bør velge idrett eller ikke er litt vanskelig for meg å si, men kjenn etter hva du ønsker å lære, hva du er motivert for. Også vit at du ikke trenger å gå idrett for bli gymlærer.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning