Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å snakke engelsk foran hele klassen! Hjelp!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Krise krise krise!!! Vi skal ha noe som heter TED talk i engelsken og det er at vi skal velge et tema også skal vi fram forand hele klassen og snakke engelsk i 3-5 min!! Åååå fyfaen nei jeg klarer ikke det! Vet ikke hva jeg skal gjøre jeg sliter på skolen å har bare 2,3 og 4 og det hadde virkelig hjulpet for engelsk karakteren min vis jeg går forand klassen men jeg klarer det ikke!! HJELP

Besvart 27.08.2019 07:24
 

Svar
Hei!

Det er bra at du får velge tema. Da kan du velge noe du vet noe om. Så slipper du å bekymre deg for innholdet. Be læreren din hjelpe deg litt med gloser og grammatikk mens du skriver, så du kan være tryggere på dette også. Så øver du sammen med en medelev eller en voksen som kan hjelpe litt med uttale. På selve framføringen sier du høyt at du er nervøs, men at du skal klare dette! Så ser du på lærer eller en du stoler på og fokuserer blikket dit. Så snakker du til denne ene, og glemmer de andre litt. 

Klarer du ikke hele klassen første gang, så kanskje du kan spørre læreren om du får gjøre dette foran noen få elever? Så kan du heller øke antall elever gradvis.

Lykke til!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for å bli bedre i engelsk

Hvordan lære engelsk? (colourbox.com)

Det engelske språket er en viktig del av hverdagen vår, likevel kan du føle deg litt uttrykk når du selv skal skrive eller snakke engelsk. Her er 10 tips til hvordan du kan bli flinkere i språket.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning