Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg velge P-matte eller T-matte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har akkurat startet på vgs og er usikker på hvilken matte jeg skal ta. Jeg er på en usikker-gruppe fram til høstferien, dvs at man prøver 1T fram til høstferien. Jeg synes matten er veldig vanskelig, vi hadde også en prøve som ikke betydde noe bare for å teste oss selv, og der strøk jeg. (Hadde ikke øva da). På ungdomsskolen fikk jeg 5 i matte og 6 på muntlig matte eksamen, men syntes det kunne være vanskelig til tider, men klarte det fordi jeg jobba en del. Jeg har lyst til å ta 1P fordi jeg synes det er vanskelig, men foreldrene mine tvinger meg nærmest til å ta 1T. Jeg vil blir jordmor, så jeg trenger ikke 1T. Det jeg lurer på er: er det bedre å få en dårlig karakter i 1T (f.eks 2) eller bedre å få bra i 1P (f.eks 5)? Takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 14.09.2019 14:33:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

 

Les mer
account_circle