Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg avbryter semesteret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en student som har hatt akkurat begynt å studere engelsk års-studium. Jeg valgte å studere fordi jeg skal inn i militære august 2020, og ville ha noe å gjøre i mellomtida. Etter over 1mnd. med studier kan jeg relatere at det er veldig hardt for meg, dersom siste gang jeg har hatt kontakt med engelsk var på vgs. 1 klasse. Studiene er rettet mot mennesker som vil bli lærere eller lignende i fremtida, og fokuserer mye på skriving. Jeg føler at dette her er ikke noe for meg, og vil derfor gi opp studier og jobbe. Problemet er at jeg vet ikke hvordan man gjør det, og om dette vil få noen konsekvenser. Jeg har til nå kjøpt bøker, og betalt semesteravgift, så dette vil sannsynligvis gå tapt. Jeg syntes det kan også være vanskelig å forklare foreldrene mine om hele situasjonen, dersom de vil at jeg skal studere...

SVAR

Besvart 02.10.2019 17:04:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle